Tunn luft

Vet inte riktigt var jag ska börja, letar landskap efter landskap och är barfota i mina drömmar. Men det är inte det som kanske är mest relevant att skriva om. Jag gräver djupare, i krokiga handsstilar och citat från verkliga livet. Meningar du sa i din salongsberusighet som får en annan betydelse nu. Att läsa om sitt liv i retrospektiv är absurt, ännu mer absurt hur dramatiskt det kan kännas fastän det inte egentligen hände så mycket. För det var väl bara en massa längtan efter något konstant i en värld av förändring.  Liksom nu. Det är kanske därför jag den här hösten sprungit så många gånger tillbaks till den där utsikten över vattnet som vi en gång cyklade till och lät solen värma våra kinder. 

Sara
Publicerad 20.11.2016 kl. 09:10

Divines

Jag såg denna franska film inatt. Det är en coming of age story om Dounia som kommer från en disfunktionell familj. Det som jag tyckte speciellt om med filmen var de starka kvinnliga karaktärerna men också hur många teman som behandlades under filmens lopp. Droger, konst, alienation, fattigdom, religion, vänskap, förälskelse bland annat. Dessutom är Dounia är kaxig och går emot många normer om hur en kvinna bör vara. Filmen känns väldigt äkta och jag tycker definitivt att ni ska se den!

Sara
Publicerad 19.11.2016 kl. 14:28

Novemberkänslor och tv-serier

Jag har inte riktigt ännu förstått att det har redan blivit november. För det var sommar för inte alls så länge sedan. Det är något med vinterhalvåret här som får mig att vilja snabbspola till aprilsol och vänta på att kunna andas igen utan att ha isen under huden, vilket är rätt befängt att låta sitt humör bero på vädret. 

Sedan netflix blev en del av mitt liv har jag konsumerat löjligt många tv-serier. Så tänkte slänga in tips på bra tv-serier här nedan.

Fresh meat - Brittisk tv-serie om 6 stycken universitetsstuderanden i Manchester. Karaktärerna är rätt överdrivet karekatyriserade, samtidigt som det är rätt underhållande och nu när jag har sett alla säsonger känns det som jag har börjat tycka och sakna karaktärerna.

Stranger Things - efter all hype, ja den är sevärd.

You're the worst - två narcissister som blir kära i varandra och rätt elaka karaktärer men ändå en av de mer klyftiga replikerna och roligare tv-serierna jag har sett.

Black mirror - en dystopisk serie med olika historier om vad teknologin kan göra med mänskligheten. Brittisk sci-fi på toppnivå. På tal om sci-fi, så är Utopia också bra. 

Skam - norsk tonårsserie som jag följer med nu och tvingar M också att se :))

Sara
Publicerad 01.11.2016 kl. 20:43

Hej.

Ett halvår senare är jag här igen. Jag har levt mellan raderna och haft en intensiv början på hösten. Det har varit många motstridiga känslor och många beslut jag borde fatta. 

Jag har också funderat hur jag ska fortsätta med denna blogg. Grundtanken när jag började blogga på ratata. fi för fyra år sedan var att ha en fristad för att skriva. Så jag tänkte jag kunde liksom jag kunde go back to the roots. 

Så jag tänkte börja med en ny introduktion. Mitt namn är Sara. Bloggande har varit en del av mitt liv mer eller mindre sen tonåren men jag har flyttat mycket och aldrig riktigt ansträngt mig för att få bloggläsare. Jag var halvvägs till att bli jurist men nu testar jag på annat. Jag kommer kanske inte blogga så mycket om fina brunchfrukostar, fika eller fester eftersom jag glömmer ibland bort att fota och mitt liv är inte så bildskönt. Jag fotar ändå en del, ser på många tv-serier och läser ibland skönlitterärt. 

Sara
Publicerad 30.10.2016 kl. 07:36

Ibland fångar jag vissa ögonblick för att sedan kunna gå tillbaks i tiden. Här hittar ni nutid, samtid och dåtid.

pulsfrekvens.ratata.fi  

Kategorier

Senaste kommentarer