Kanske mitt sista inlägg här

Befinner mig på andra plattformar nu. Så det här är kanske ett hejdå inlägg. Jag startade denna blogg när jag kom till Åbo och nu ser det ut som att jag delvis lämnar Åbo. Cirkeln sluts liksom. Liksom att jag såg Burning hearts live då 2012 och nu nästan fem år senare.

Vi sa upp lägenheten. Tänker att det som en chans att rensa bort onödiga saker. Sådant som har följt med mig och tagit onödig utrymme i flera år. 

Publicerad 04.05.2017 kl. 20:46

Det sista av mars

Publicerad 29.03.2017 kl. 00:13

Vänd om min längtan

I onsdags hade vi bokklubsmöte och diskuterade Vänd om min längtan av Ann-Kuise Bertell. Det är ett utvandrarepos av Maria Alinas liv. Bertell beskriver rörande om fattigdom och hur olyckliga händelser blir en dominoeffekt på livsöden. Det är mycket längtan och instängda känslor som formar individernas liv. Det märks att Bertell är poet stundvis i rubrikstexterna men också i den enkla stilen och bokens längd. 

De tragiska händelserna och personsbeskrivningarna var väldigt verklighetstrogna. Det fanns många teman att diskutera. Vi dikuterade våldet, modersrelationen, syskonsrelationerna, utanförskap och att lämna bort sitt barn. Det fanns en del som lämnades osagt. Men i det stora hela tycker jag att boken är läsvärd. 

Vi gav boken 4 av 5 stjärnor. 

Publicerad 03.03.2017 kl. 07:59

Tankar kring skapande i allmänhet

En dålig ovana som jag har märkt hos mig är att jag tänker och överanalyserar alldeles för länge innan jag faktiskt gör någonting åt saker som jag vill göra. 

Jag vet inte hur många gånger som jag har påbörjat ett blogginlägg här, sedan valt att radera meningarna och låtit bli att publicera inlägget. Den senaste tiden har det känts krystat att blogga här. Det känns liksom bekvämare att låta bli att klicka på publicera och se fem avsnitt av en valfri tv-serie på netflix. Samtidigt som det finns en inneboende röst i mig som skulle vilja skriva mera skönlitterärt och personliga texter. 

Jag har nu i alla fall tagit min tid att fokusera på ett annat medium som är lättare att publicera. Nämligen fotografin, så jag har skapat en hemsida här

 

Publicerad 19.02.2017 kl. 14:22

Sommarön

I söndags var jag på bokklubbsbrunch med Åbokklubben. Ni hittar oss på instagram @abokklubben. Vi hade läst Sommarön av Eva Frantz.

Det är en finlandssvensk deckare i skärgårdsanda. Det handlar om en handfull familjer som åker till sommarparadiset i Porkala Skärgård för en vecka. Ön ägs av ett försäkringsbolag och personalen har fått hyra stugor där. Under veckan sker ett mord och saker börjar nystas upp lite i fasaden.

Boken innehöll en del igenkännsfaktorer och kunde vara stundvis lite underhållande. Eftersom det var en deckare, hade jag väntat mig lite mer spänning. Men halva boken var rätt stillsam och tangerade vardagen hos de 25 personerna på ön. Det fanns mycket potential i boken men tyvärr var den ingen bladvändare för mig.

Om jag ska vara ärlig, har jag haft svårt att fokusera på boken och har glömt bort hälften av vad den handlade om. Jag kommer ihåg bäst relationen mellan tonåringarna Theo och Vendela samt episoden då Vendela blev nätmobbad. Bokens pärm var fin iallafall. Vi gav boken 2 av 5 stjärnor. 

Publicerad 06.02.2017 kl. 20:57

La la land

Jag har sett fram emot att se på La la land ända sedan jag såg trailern för ett halvår sedan. Så förra måndagen bestämde Mathias och jag att vi skulle kombinera den tillsammans med ett besök till den ganska nyöppnade Hello! American Dinern på Eriksgatan. Burgarna och batatfranskan och dippen var super!

Tillbaks till La la land; jag hade inga andra förväntningar än att den skulle vara vacker att se på. Och visst hade jag rätt, scenografin och kläderna och musiken var fantastisk. Älskade och vill ha karaktären Mias garderob (Emma Stone). Jag går på bio kanske en gång om året och det kändes värt pengarna att sätta på denna upplevelse. Jazz & Blues är något jag har fått upp öronen för sedan Mathias började spela gitarr och nästan dagligen klinkar på gitarren eller keyboarden. 

Filmen handlar om drömmar och karriär, vilket kändes väldigt talande för mig. Sådana frågor snurrar ganska mycket i mitt huvud just nu. Ska man jaga efter drömmar eller ska man vara realist och sedan kanske bitter? Jag vet inte om jag är en hopplös sentimental person men vid slutscenen kom tårarna. Fast å andra sidan grät jag också första gången jag såg på the Notebook fastän den är hur cheesy som helst :)))

Publicerad 23.01.2017 kl. 14:31

hej januari!

Nu är jag tillbaks igen efter kanske mitt längsta jullov någonsin på drygt fyra veckor. Den här veckan har jag varit en aning disträ. Jag hade tänkt lansera min nya hemsida denna vecka men ekvationen olika projekt som nytt jobb, volontärarbete och ny kurs har fördröjt det hela.

I samma veva har jag haft grav shoppinghysteri och uppdaterat garderoben. På ett sätt älskar jag estetiken med mode och kläder. Jag känner ett slags inre lugn varje gång jag lyckas med en klädkombination. Men å andra sidan är det rätt ytligt och jag känner mig alltid lite skamfull för att understöda lågbudgetskedjor där det framkommit barnarbete eller brott mot mänskliga rättigheter. Därför har jag satsat mer på kvalitet och klassiska plagg när jag har köpt nytt. 

Just nu har jag börjat läsa på Sommarön av Eva Frantz till bokklubben. Bloggande kommer förmodligen att vara ganska sporadiskt här eftersom jag kommer att lägga mer energi på fotografin.

Publicerad 13.01.2017 kl. 10:41

Tv-serietips i vinterkylan

Jag älskar ju Netflix! Och eftersom det är så kallt att man vill bara lämna under en filt och se på tv-serier så tänkte jag kunde ge lite tips. 

Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Alltså så bra. Jag har inte varit så excited av att se en tv-serie sen jag har sett klart Black Mirror.

Sen ett annat tips är Arrested Development. Mathias och jag brukar se på det i samband med att äta mat :) 

Publicerad 05.01.2017 kl. 20:44

Hello from the other side

Jag dansade varken in eller korkade av några skumppaflaskor på nyår, istället gled jag in i det nya året nästan obemärkt, nästan som en viskning.

Ingenting revolutionerande har hänt sedan sist, men lite nytt har väl det nya året fört med sig. Som nya kläder, nytt jobb, nya kurser på gång, nytt domän. 

Publicerad 03.01.2017 kl. 22:08

Decemberyra

Samlar ihop allt som blir kvar. Det här året har hittills varit förvirrande. Men plötsligt känns det som att saker börjar falla på sin plats.

Publicerad 11.12.2016 kl. 11:41

Ibland fångar jag vissa ögonblick för att sedan kunna gå tillbaks i tiden. Här hittar ni nutid, samtid och dåtid.

pulsfrekvens.ratata.fi  

Kategorier

Senaste kommentarer