under rosa himlar

Bilder från en majkväll.

 

Publicerad 17.07.2016 kl. 20:03

Tre från förra onsdag

Varje sommar målar jag upp storslagna planer om vad jag ska hinna med men i något skede inser jag att jag måste prioritera. Jag trodde jag skulle blogga oftare nu då jag har mycket tid men på något sätt snurrar sommaren för fort och jag hinner inte riktigt med ändå. Därför är det rätt tyst här.

Bilderna ovan är från förra onsdagen då M och jag åt hamburgare och besökte Aspegrens trädgård.

Publicerad 29.06.2016 kl. 12:57

om vardagsflyktighet

källa: pinterest

Jag läser det mellan raderna, hur mycket större delen av min vakna tid har präglats av vardagsflyktighet. Jag längtade bort från mitt flickrum från småstaden, bort från mina egna kvadratmetrar, från de trånga studiesammanhangen och från det klibbiga dansgolvet där ölen spills på min kjol.

Men den här sommaren är det annorlunda, visst längtar jag bort ibland men inte i sådan grad vardagen blir till en grå massa.

Publicerad 20.06.2016 kl. 14:17

Den senaste tiden

Vad har hänt den senaste tiden då? Det var känslostormar när jag klumpigt hällde vatten på min laptop, min mobiltelefon höll på att ge upp och min cykel fick punktering. Så jag åkte upp för att träffa min favoritperson. Sedan blev det plötsligt tre festliga tillställningar på en vecka. Nu spinner jag vidare på framtidsplaner, förundras över hur fint röllekan lyser upp de vildvuxna ängarna bakom mitt bostadsområde och försöker läsa Lolita.

Publicerad 10.06.2016 kl. 22:06

självinsikt

Och när jag läser det igen blir det mera självklart. Det är en paradox. Ju mera jag blev den person jag ville vara desto mindre la jag ner tid på det som var kännetecknande för mig.

Publicerad 29.05.2016 kl. 18:43

barbent och sommarvärme

Majmånad har hittills varit fest efter fest. Ännu festligare blev det när temperaturen steg så att man har kunnat gå i korta kjolar. Jag har mest fotat och carpat vädret och hängt med kompisar. Denna vecka kan ni annars följa mig på ratatas instagram; ratata.fi.

Publicerad 08.05.2016 kl. 17:31

Färgglada mönster och Ratata-bloggträff

På onsdagkvällen gick jag på en Ratatas bloggträff i samarbete med Marimekko. Personalen var jättetrevliga och här visade de olika kombinationer man kunde matcha med den nya kollektionen. Detta är nog det mest färgglada bildinlägg jag har postat hihi.

Här var kvällens modell i stora prickar.

Här skymtar Julia där bakom, Miilo, Idas hand och Emily.

Ida provade en jättefin kjol som passade verkligen passade henne.

Jag provade färgbomben bredvid och denna kjol. Jag brukar annars ha rätt korta kjolar men denna längd var fin tyckte jag. Lite Audrey Hepburn-vibbar, med knytblus och cirkelkjol.

Efter Marimekkobesöket gick vi vidare till Bar4. Det var en riktigt kul kväll att träffa andra Ratataiter i Åbo.

Publicerad 29.04.2016 kl. 10:28

Du levde som i musiken, jag som i vansinnet.

Läsning har alltid varit en frizon för mig. En dörr till ett liv jag inte hade. Jag spenderade många helger i tidiga tonåren vid mitt fönster och läste. Nu läser jag inte lika ofta som jag gjorde då, slukade tre böcker på en vecka.

Jag tänkte nu skriva om en bok som jag hittade någon gång när jag var sexton. Älskade du av Barbara Voors. Hennes debutroman utgiven 1990. Jag har den i två exemplar, den ena är här och den andra ligger någonstans i mitt flickrum.

Så här skriver Barbara Voors om hur den kom till.

Älskade du handlar om att vänta på kärleken och ändå inte vara beredd på den. Om hur den slog bakifrån och får en att falla under smärtan, genom smärtan. Det handlar också om en son som inte kan tala med sin far, och om en trasig familj där mamman packar sin väska kväll efter kväll och lämnar pappan kvar i en ensam fåtölj. Men främst handlar det om en ung kvinna som alltid presterat för att det var det enda sättet hon kunde känna sig älskad. 

Så här börjar boken. Meningarna kommer naturligt och boken är oerhört välskriven.


Det finns så många välskrivna stycken i boken men nu tänkte jag inte citera desto mera. Jag kan rekommendera den varmt om ni har en viss fallenhet för att läsa skönlitteratur om människorelationer och se draman.

Förresten så har jag inte skrivit så ofta om böcker som jag trodde men jag gjorde en liten kategori här.

Publicerad 28.04.2016 kl. 08:20

Lördagssammanfattning

Jag tog bussen på lördagen in till centrum för att det hagelsnöade...

Träffade dessa på Pub Niska! Fredrika bor ju också i Åbo nära mig men Jennie och Linn träffar jag lite mer sällan eftersom de bor i Helsingfors.

Det var första gången jag var dit. Pizzorna påminner lite om Mr. Banks i Jakobstad men ännu godare. Vi catchade upp om livet och skrattade och sånt. Sedan vinkande dem hejdå för de skulle åka tillbaks.

Lite senare åkte jag upp till högsta våningen till Julias fina lägenhet.

Ni ser ju själva hur fin den där!? Jag dokumenterade sen inte desto mera. Sedan kom Milia, Meija och Mimi. Resten av kvällen spenderades med att äta gott, bada bastu och simma några varv i poolen och prata om böcker. En toppen lördag alltså!

Nu måste jag verkligen fortsätta plugga på tyska prov som jag har imorgon.

Publicerad 26.04.2016 kl. 17:36

du packar väskorna och jag stannar kvar

Du packar väskorna och jag stannar kvar. Även om det var mest jag som längtade bort. Sedan skriver jag en lista och fäster den på korktavlan vi aldrig egentligen använde.

Publicerad 26.04.2016 kl. 10:49

Second hand-utmaningen

Julia satte igång second hand-utmaningen som går ut på att posta 3 second hand-basplagg eller outfits. Ett jättebra initiativ tycker jag. Jag har försökt bli mer etisk och eftertänksam i min klädkonsumtion så därför har jag försökt hitta så långt det går klädesplagg second hand de senaste åren.

Först ut är den vita blusen som jag har rätt ofta på mig till vardags eller när jag behöver se lite mera professionell ut. Den är min mammas gamla. Den oversizeade läderjackan köpte på Juthbacka marknaden förra hösten.

Den blåa quiltade väskan har följt med mig sen jag var fjorton. Den är fyndad på Juthbacka marknaden. En blommig sommarklänning är väl obligatorisk i min basgarderob. Älskar blommigt mönster nämligen. Denna från Missionsstugan i Jakobstad är knälång och insydd och uppklippt.

Randiga tröjor är mitt säkra kort om jag inte vet vad jag ska ha på mig. Den här randiga är från ett fb-loppis. Ryggsäcken har jag ibland, min pappa hittade den för 2€ på nåt loppis i Nykarleby (!).

Byxorna är tyvärr nyproducerade.

Publicerad 22.04.2016 kl. 20:03

innan himlen blev grå

 

På lördagen kände jag mig mindre snuvig och mötte upp Emily för fotopromenad och cafébesök. Vi vandrade runt i Åbos parker i soligt väder och catchade upp om livet och sånt. Jag passade på att fota med ett nytt objektiv jag hade bytt till i veckan. Fazers Café var ju väldigt flott och fint men lite dyrt för plånboken. Väldigt bloggig inredning.

Publicerad 17.04.2016 kl. 19:35

hudnära

Det är nästan lite poetiskt med svartvitt fotografi. Min gamla systemkamera har mest dammat på hyllan men knäppte dessa i farten.

Publicerad 15.04.2016 kl. 20:24

Ibland skriver jag.

Vi är i framtiden nu, vi kommunicerar med människor genom apparater och gömmer våra innersta själar bakom skärmar.

Det handlar om mig. Det handlar om dig. Det handlar om alla biroller som följer längs vägen. Det handlar om alla främlingar vi går obemärkt förbi. Det handlar om främlingar som vi i framtiden kommer att möta igen och igen. Av sju miljarder personer på denna jord, är det du som rubbar gravitationen inuti mig och jag faller handlöst ner i dina djupa ögons mörka brunnar, bottenlösa svarta hål så djupt att jag aldrig kunde klättra upp igen.

Ibland skriver jag men för det mesta låter jag ofta bli att publicera. Fastän det är fiktion, fastän det är mina egna ord. För att jag stagnerar i mitt skrivande, för att jag vill inte vara den som bänder upp bröstkorgen för allmänheten.

Publicerad 13.04.2016 kl. 17:59

Estradpoesi på Koulu

I fredags gjorde jag något som jag inte har gjort förut, lyssnat på estradpoesi där publiken är jury. Alla som uppträdde var väldigt duktiga och det började klia i fingrarna att skriva själv.

Publicerad 10.04.2016 kl. 17:32

Ibland fångar jag vissa ögonblick för att sedan kunna gå tillbaks i tiden. Här hittar ni nutid, samtid och dåtid.

© pulsfrekvens.ratata.fi  

The Photo Diary

Portfolio