Du levde som i musiken, jag som i vansinnet.

Läsning har alltid varit en frizon för mig. En dörr till ett liv jag inte hade. Jag spenderade många helger i tidiga tonåren vid mitt fönster och läste. Nu läser jag inte lika ofta som jag gjorde då, slukade tre böcker på en vecka.

Jag tänkte nu skriva om en bok som jag hittade någon gång när jag var sexton. Älskade du av Barbara Voors. Hennes debutroman utgiven 1990. Jag har den i två exemplar, den ena är här och den andra ligger någonstans i mitt flickrum.

Så här skriver Barbara Voors om hur den kom till.

Älskade du handlar om att vänta på kärleken och ändå inte vara beredd på den. Om hur den slog bakifrån och får en att falla under smärtan, genom smärtan. Det handlar också om en son som inte kan tala med sin far, och om en trasig familj där mamman packar sin väska kväll efter kväll och lämnar pappan kvar i en ensam fåtölj. Men främst handlar det om en ung kvinna som alltid presterat för att det var det enda sättet hon kunde känna sig älskad. 

Så här börjar boken. Meningarna kommer naturligt och boken är oerhört välskriven.


Det finns så många välskrivna stycken i boken men nu tänkte jag inte citera desto mera. Jag kan rekommendera den varmt om ni har en viss fallenhet för att läsa skönlitteratur om människorelationer och se draman.

Publicerad 28.04.2016 kl. 08:20

Ibland fångar jag vissa ögonblick för att sedan kunna gå tillbaks i tiden. Här hittar ni nutid, samtid och dåtid.

pulsfrekvens.ratata.fi  

Kategorier

Senaste kommentarer