Sommarön

Publicerad 06.02.2017 kl. 20:57

I söndags var jag på bokklubbsbrunch med Åbokklubben. Ni hittar oss på instagram @abokklubben. Vi hade läst Sommarön av Eva Frantz.

Det är en finlandssvensk deckare i skärgårdsanda. Det handlar om en handfull familjer som åker till sommarparadiset i Porkala Skärgård för en vecka. Ön ägs av ett försäkringsbolag och personalen har fått hyra stugor där. Under veckan sker ett mord och saker börjar nystas upp lite i fasaden.

Boken innehöll en del igenkännsfaktorer och kunde vara stundvis lite underhållande. Eftersom det var en deckare, hade jag väntat mig lite mer spänning. Men halva boken var rätt stillsam och tangerade vardagen hos de 25 personerna på ön. Det fanns mycket potential i boken men tyvärr var den ingen bladvändare för mig.

Om jag ska vara ärlig, har jag haft svårt att fokusera på boken och har glömt bort hälften av vad den handlade om. Jag kommer ihåg bäst relationen mellan tonåringarna Theo och Vendela samt episoden då Vendela blev nätmobbad. Bokens pärm var fin iallafall. Vi gav boken 2 av 5 stjärnor. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Ibland fångar jag vissa ögonblick för att sedan kunna gå tillbaks i tiden. Här hittar ni nutid, samtid och dåtid.

pulsfrekvens.ratata.fi  

Kategorier

Senaste kommentarer