huvudkaraktären del två

13.06.2018 kl. 10:36

Vi fortsätter vidare då jag har sådant flyt att utveckla denna karaktär. Det kanske aldrig blir en roman men jag känner att jag måste skriva om henne innan jag kan släppa in andra karaktärer in i den här historien.

Hon lever förstås i modern tid. Där vi har aldrig varit så nära varandra, men ändå så långt borta. Bara ett klick bort liksom. I den moderna tiden är det mer tydligt, vem som är kapabel till att ha varenda helg fullbokad med festligheter. Speciellt på sommaren, kanske lite bubbel, kanske lite cava. Lite parkhäng. Ni vet sådant som anses vara livet deluxe. Det som får folk att längta till efter helgen. Den är liksom mer fartfylld och oförutsägbar. Precis så, sådant man ser på snapchat och instagram stories nuförtiden. Jag är en del av dem som bidrar till sådana inlägg ibland.

Men som jag skrev så lever hon i tystnaden. Ett disconnect. En längtan efter att höra till ett sammanhang. Men grejen med henne är att hon aldrig riktigt har hört till ett sammanhang. Eller kanske hon gjorde det och kan ändå inte riktigt se sig själv göra det.

Det faller tillbaks till det som hände när hon var åtta år. Det var en tanke som uppstod skolgården, som på ett sätt blev hennes livsfilosofi. Att hon är endast en betraktare och det som händer nu är tillfälligt. Hon är utbytbar. Världen kommer att fortsätta snurra fastän hon inte är med. Den här insikten följer henne genom livet, omedvetet. Det sätter fler hinder för henne än man kan tro.

Genom att se sig själv endast som en betraktare ansåg hon inte sig var delaktig i det stora hela. Det gjorde svårt för henne att ta plats. Det gjorde även svårt för henne att spela huvudrollen i sitt eget liv. Det är därför jag vill att hon tar huvudrollen i denna historia.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

en inre monolog som ni får gärna delta i

Senaste kommentarer